Grillvin. Skall, förutom ovan nämnda egenskaper, vara billigt (prisvärt/fyndstämplat hihi), generöst fruktigt (varför inte lite sötsyltigt?) och inte alltför finlemmat (hellre lite robust).
Helst vill man ju även ha ett motsvarande vitt vin medan grillen blir varm. Vi har paketlösningen:
2011 Morandé Reserva Riesling
Vi dricker inte ofta chilenska viner nu för tiden men det här är absolut ett trevligt vin med viss nyansrikedom. Inte alls druvtypisk för oss som har tysk Riesling som måttstock men, och kanske just därför, ganska intressant. I det här fallet plussar vi för att vinmakaren har adderat både lite Sauvignon och Gewürz i brygden för att öka komplexiteten. Vinet håller måttet även när temperaturen går upp vilket alltid är ett kvalitetstecken i vår bok.
Klar, ljusgul färg.
Stor, ungdomlig, druvaromatisk doft med inslag av citron, krusbär och blandade vingummin.
Smaken är ungdomlig med pigg syra, lite lätt oljig och trevligt småpepprig. Vi får citron, vindruvor, limeskalsbeska, vingummi och en aning rökig mineral.
2010 Tajano Montepulciano d'Abruzzo
Det här är ett vin som levererar helt okej vad gäller intensitet och smakupplevelse i sin prisklass men visst kan vi också hitta lite ogint gröna och brända toner i eftersmaken. Montepulciano har alltid varit lite av en favorit hos oss, speciellt när det ska till att grilla och det här fungerar helt okej.
Ganska tunn, hallonröd färg.
Ungdomlig, småsyltig, körsbärsbärig doft med nyanser av söta björnbär, mjölkchoklad och en pust violblom.
Smaken är ungdomligt, fräscht bärig och ganska mjuk i en medelfyllig kropp. Syrliga körsbär, jordgubbar och nyhyvlade ekspån.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar