söndag 2 oktober 2011

2003 Château Vignelaure

Ganska genomskinlig, hallonröd färg med spår av brunt. Doften är avgrundsdjup och komplex i stallig, pepparkakskryddig, exotisk stil och har en fin utveckling. Smaken ger rejäla tanniner och en syra som får gommen att vattnas. Körsbär och mandelmassa ackompanjerar en välavvägd ek på ett snyggt sätt.

Härlig längd, fin balans mellan alkoholfyllighet och elegant transparens. Ett fruktansvärt gott vin helt enkelt. (90)

Vinet är gjort på handplockade druvor av Cabernet Sauvignon, Syrah och Grenache. Musten får macerera med skalen innan vinet jäses färdigt under temperaturkontroll i rostfria ståltankar. Varje druvsort jäses separat och lagras dels på stora foudres (8-9 000 liter), dels på barriques. Vinet ges en snabb luftning innan det buteljeras. Därefter väntar en tids vila på butelj innan vinet släpps ut på marknaden.

Årgångarna 2005 och 2006 är tillgängliga via SB.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar